Prins Dennis den Eersten en Prinses Jolanda

IMG_7960Het was gisteravond gezellig druk in de nieuwe residentie van De Dördouwers: Oes Café. Na de officiële opkomst van de vereniging mocht Oudprins Gerrit-Jan nog een woordje doen over het afgelopen carnavalsjaar, waarna zijn Adjudant Henk voor de laatste keer zijn Proclamatie mocht voordragen. Nadat de Dansmarietjes voor de laatste keer voor dit Prinsenpaar optraden werd het tijd voor het aftreden.

Beide heren werden van hun officiële kledij ontdaan en staand in hun ondergoed werden ze geblinddoekt. Henk moest allerlei sausjes proeven en bij elk fout antwoord kreeg Gerrit-Jan een sausje over zich heen. Uiteraard had Henk geen enkel antwoord goed, dus Gerrit-Jan zat al gauw onder de fritessaus, ketchup, frikandellensaus, mosterd en uitjes. Nadien kreeg Gerrit-Jan een bordje omgehangen met de tekst: “Ik ben een XXL fricandel”.

De heren kregen de tijd om zich wat te fatsoeneren. Het Bestuur plaatste in het midden van de zaal een presentatiebord met een aantal tekeningen. Aan de hand van de muziek van GigantFM en de tekeningen moesten de mensen in het vertrek raden wie de nieuwe Prins zou worden. Verschillende namen werden er geroepen, maar uiteindelijk kwam Dennis Lippold op als de nieuwe Prins der Dördouwers. Vervolgens werd het een gokpartij wie zijn Adjudant of Prinses zou worden. Al gauw had men in de gaten dat dit Bestuurslid Mario Orzada moest zijn. De Oudprins antwoorde overigens met een volmondig “Nee!” op de vraag van de voor hem knielende Prins Dennis of Mario zijn Adjudant wou worden. Dit was natuurlijk om het publiek op het verkeerde been te zetten en al gauw stemde Mario toch toe.

Maar…. De Prins en zijn kersverse Adjudant bleven staan. Er waren nog tekeningen over en DJ Peter had ook nog wat muziek klaar staan. Was Mario dan stiekem toch niet de Adjudant? Zo niet, was Dennis dan überhaupt wel de Prins? Na nog een gokrondje werd het duidelijk. Dennis was wel de nieuwe Prins, maar Mario niet zijn Adjudant. Het bleek tot ieders verrassing Jolanda van Veggel te zijn, die de taak op zich neemt als Prinses der Dördouwers, Prinses van Prins Dennis den Eersten.

Hierna volgde een hele reeks aan plechtigheden, zoals het bekendmaken van de titels van de Prins, de voordracht van de Proclamatie, ridderingen van familieleden en vrienden van de Prins en Prinses en het inschrijven in het Dördouwersboek.

Het was verder nog een hele gezellige avond die duurde tot in de kleine uurtjes. De DJ’s van GigantFM creëerden een gezellige sfeer met feestplaten en ander hosmuziek. De Dördouwers kunnen weer terugblikken op een succesvol feest in hun nieuwe residentie, Oes Café.