Prins René de Eerste en Adjudant Erik regeren over Dördouwersstad

Dördouwersstad – Zaterdag, de elfde van de elfde, was voor Carnavalsvereniging De Dördouwers de dag om bekend te maken wie dit jaar over Dördouwersstad (Weiteveen) zullen regeren. René Conen en Erik Blaauw zullen komend carnavalsjaar deze verantwoordelijke taak op zich nemen.

Voordat de nieuwe Prins en zijn Adjudant bekend werden gemaakt moesten Oudprins Peter de Tweede, Adjudant Freddy, Jeugdprinses Fleur en Jeugdprins Niels nog uit hun functie worden ontheven.

De Jeugdprins en -prinses onthieven elkaar van hun belangrijke taken door de officiële kleding af te leggen. Daarna was het de beurt aan Oudprins Peter en zijn Adjudant Freddy. Na de ontheffing uit hun functie stonden ze in hun ondergoed op het podium. Freddy werd in een clownspak gehesen en Peter kreeg allerlei schaaltjes met inhoud voor zich staan, waarbij hij geblinddoekt moest vertellen wat die inhoud was. Hoewel Peter een aantal vragen goed had, wist hij het grote gros toch niet te benoemen. Freddy moest bij ieder fout antwoord op een éénwieler een rondje door de zaal fietsen, wat hem heel goed af ging. Weliswaar met ondersteuning van twee potige Raad van Elf-leden, die ervoor zorgden dat hij zijn rondjes volbracht.

Na de ontheffingen was het tijd om de nieuwe Jeugdprins bekend te maken. Op het laatste nippertje was aan de vereniging doorgegeven dat Miquel Gerth graag Jeugdprins wilde worden. Zelf wist de jeugdige Prins hier niets van en zelfs zijn vader wist van niets. Wie zijn Adjudant zal worden voor carnavalsjaar 2018 is zaterdag nog niet bekend gemaakt.

Vervolgens werd de zaal opgevrolijkt door twee nonnen, die rond gingen en snoepjes uitdeelden. Als snel werd duidelijk dat zij iets te maken hadden met de nieuwe Prins en zijn Adjudant of Prinses. Na een vragenronde werd duidelijk dat de nonnen zelf niet het nieuwe Prinsenpaar waren, maar ze zouden wel de nieuwe Adjudant aanwijzen. Uiteindelijk werd Erik Blaauw, bestuurslid van de vereniging, aangewezen als Adjudant. Erik maakte op zijn beurt al snel bekend dat er voor hem maar één Prins mogelijk zou zijn en dat was René Conen, zijn partner van radio Bladhark op Olympia Radio.

Na de bekendmakingen werden de Prins, Adjudant en Jeugdprins officieel geïnstalleerd en volgden de ridderingen van de vereniging, familie en vrienden. De Dansmarietjes vertoonden hun nieuwe dans voor het kersverse Prinsenpaar, waarna DJ Koen het feestgedruis overnam. Tot in de kleine uurtjes stond het publiek te stuiteren op de muziek, onder het genot van een ‘natje en een droogje’.