Welkom thuis Prins Gerrit-Jan

IMG_7602Weiteveen – De leden van Carnavalsvereniging De Dördouwers hebben vanavond hun Prins Gerrit-Jan den Eerste een hartelijk welkom thuis geheten.

De Dördouwers verzamelden zich vanavond rond half acht bij het huis van voorzitter Marcel van der Laan, om van daar te vertrekken richting het huis van de Prins (Gertjan Sluter). Deze was aangenaam verrast toen hij de groep carnavalisten voor zijn deur zag staan en nodigde hen gelijk uit om binnen te komen.

De vereniging ging voorbereid te werk door zelf bier mee te nemen. Binnen waren ook de ouders van Gertjan, Henk en Klaasje Sluter, aanwezig. Henk, die tevens de adjudant is van Gertjan, is vandaag samen met zijn vrouw, schoondochter Jessica, de ouders van Jessica en niet te vergeten Gertjan en Jessica’s zoon, Jasper, naar het vliegveld gereisd om daar Gertjan af te halen na 4 maanden arbeid in het verre Suriname.

Gertjan heeft de afgelopen 4 maanden in Paramaribo gezeten voor zijn werk. Een half uur buiten het centrum van Paramaribo staat een raffinaderij en Gertjan heeft bijgedragen aan de uitbreiding van deze raffinaderij. Toen iedereen vanavond eenmaal zat kwamen de grote verhalen dan ook los.

Vrienden van Gertjan hadden voor Gertjan al een welkom-thuis-spandoek laten maken en bij hem in de tuin geplant. Ook Gertjans familie hadden een spandoek laten maken, maar met een iets minder dubieuze tekst.

De Dördouwers kunnen nu gerust hun hart ophalen. Een nieuwe residentie is dit jaar al geregeld en het werd ook nog heel even spannend of de Prins wel voor zijn aftreden in Nederland terug zou zijn. Gelukkig voor hen is Gertjan op tijd terug en kan de carnavalsvereniging hun Prins op 23 november op een waardige manier af laten treden.

Bekijk hier de foto’s