Aftreden en opkomst

IMG_7766Over twee maandjes is het al weer zover: 11 november, Zottendag! Naast het feit dat de kinderen dan in het hoogste lied langs de deuren gaan, is dit de dag om de nieuwe Prins Carnaval bekend te maken. Officieel moet dit gebeuren op de 11e van de 11e om 11:11 uur, omdat het getal 11 het zottengetal is.

Traditiegetrouw maken De Dördouwers hun nieuwe Prins bekend in het weekend op een datum dichtbij de 11e van de 11e. Dit jaar staat de bekendmaking gepland op 15 november.

Prins Dennis en zijn Prinses Jolanda worden op die dag op gepaste wijze uit het ambt ontheven en daarmee vrijgesteld van hun taken voor De Dördouwers. Als dit eenmaal is afgehandeld is het de beurt aan de nieuwe Prins en zijn Adjudant of Prinses om deze taken op zich te nemen.

De bekendmaking van de nieuwe Prins (en de afgang van de oude Prins) gebeurt bij De Dördouwers op een ludieke wijze. De Raad van Elf heeft altijd wel iets leuks in petto voor het aftredende Prinsenpaar, vaak gepaard met een boel gesmeer.

Wil je dit niet missen? Zorg dan dat je zaterdagavond 15 november vrij houdt, want vanaf 20:00 uur zal het feestgedruis van De Dördouwers weer beginnen in hun Residentie Oes Café aan de Veltmanlaan in Weiteveen!