Op 13 januari inschrijven voor de optocht van Weiteveen

Inschrijven voor de optochten in de gemeente Emmen gaat dit jaar anders. Als u aan een optocht mee wilt doen, dient u zich aan te melden bij de betreffende vereniging. Dus als u met meerdere optochten wilt mee doen, moet u zich aanmelden bij meerdere verenigingen.

Carnavalsvereniging De Dördouwers organiseert een inschrijfavond op dinsdag 13 januari 2015. Er is dan een karrenbouwersvergadering bij Oes Café aan de Veltmanlaan in Weiteveen. Hierbij is ook een afvaardiging van de gemeente Emmen aanwezig om e.e.a. toe te lichten over het nieuwe reglement wat betreft decibels, vermogen van aggregaten en algemeen gedrag tijdens en buiten optochten.

Op deze avond kunnen karrenbouwers zich dus ook inschrijven voor de optocht bij de Dördouwers in Weiteveen die wordt gehouden op zaterdag 14 februari 2015. Karrenbouwers krijgen dan een deelnamebewijs van de vereniging, wat hun toestemming geeft om aan de start  van de optocht te verschijnen.

Voor de optocht op 14 februari zullen bij de kruising Dordseweg – Zuidersloot alle karren worden gecontroleerd op veiligheid, geluid, vermogen van het aggregaat en het gedrag. Karren die aan de voorwaarden voldoen, krijgen een startnummer. Karren die niet voldoen dienen de optocht te verlaten.

LET OP! HEEFT U GEEN DEELNAMEBEWIJS GEHAALD OP DE KARRENBOUWERSVERGADERING OP 13 JANUARI? DAN GAAT VOOR U DE OPTOCHT IN WEITEVEEN NIET DOOR! DIT GELDT OOK VOOR INDIVIDUELE DEELNEMERS!

Tevens dient men zich voor de overige optochten in de gemeente op te geven bij de betreffende vereniging. Een startbewijs bij De Dördouwers in Weiteveen geeft geen recht om met andere optochten in de gemeente mee te doen.