Rhandy Lubbers en Herman Bruins Prins en Adjudant der Dördouwers

IMG_4031Carnavalsvereniging De Dördouwers heeft zaterdagavond hun nieuwe Prins en Adjudant bekend gemaakt. Rhandy Lubbers is verkozen tot Prins Rhandy de Eerste en zijn schoonvader Herman Bruins is zijn Adjudant geworden.

Daarnaast hebben de Dördouwers dit jaar ook weer een Jeugdprins en Adjudant: Justin Gerth als Prins Justin en zijn Adjudant is Rowan Trip.

Eerst moest de vereniging zich nog ontdoen van de zittende Prins Dennis en zijn Prinses Jolanda. Jolanda moest een aantal vragen beantwoorden, waarop ze het antwoord praktisch onmogelijk kon weten. Bij elke fout beantwoorde vraag werd Dennis ingesmeerd met blubber en smurrie. Bij de laatste fout beantwoorde vraag kreeg Dennis ook nog een pak veren over zich heen. Prinses nam na het geheel zitting in de werkende groep van de vereniging en Dennis kon zich na een goeie douchebeurt voegen bij zijn familie.

Vervolgens kwamen twee jonge knapen, vermomd als de “bad guy” uit de film Scream, de zaal binnen. Na een paar vragen van Voorzitter Marcel van der Laan werd duidelijk dat de vaders van de jongens Prins en Adjudant der Dördouwers zouden zijn en de jongens zelf Jeugdprins en Adjudant. Na nog een vragenrondje werd duidelijk dat Justin Gerth de Jeugdprins was en Rowan Trip zijn Adjudant.

Later bleek dat Wilfred Gerth en Alfred Trip, de vaders van de hoogheden, toch niet de Prins en Adjudant van Dördouwersstad werden. Een grote groep verklede mensen kwamen de zaal binnen met twee mensen, verkleed als bejaarden in rolstoelen. Deze twee bleken de echte Prins en Adjudant te zijn. Na wederom een vragenvuur van de Voorzitter werd langzaam maar zeker duidelijk dat Rhandy Lubbers de Prins was en zijn schoonvader Herman Bruins zijn Adjudant.

Na het inschrijven, de ridderingen en de andere plechtigheden, ging het feest nog door tot in de kleine uurtjes bij de Residentie Oes Café in Weiteveen.

De Dördouwers zien met deze twee duo’s weer een feestvol jaar tegemoet.