Nog 1 nachtje slapen…

Op zaterdag 25 februari 2017 om 10:00 uur wordt het Carnaval officieel afgetrapt met een optocht door het dorp. De praalwagens, loopgroepen en individuen stellen zich ruimschoots van te voren op nabij de dagbesteding van Zorggroep Vitez (voormalig zalencentrum) richting het oosten. De praalwagens die zijn aangemeld ontvangen hun startnummers, evenals de loopgroepen en individuen. De praalwagens die niet zijn aangemeld worden geweigerd.

Rond de klok van twee uur ’s middags zal er in de Residentie Oes Café aan de Veltmanlaan 15 in Weiteveen de prijsuitreiking plaats vinden. De jury heeft tijdens de optocht opgelet op de afwerking, het gedrag en de uitbeelding van de deelnemers. Na een zenuwslopende puntentelling zullen tijdens deze middag de winnaars in alle categorieën bekend worden gemaakt. Deelnemers die vervroegd de optocht hebben verlaten om elders in een optocht mee te doen worden uitgesloten van deelname. Na de prijsuitreiking wordt het feestgedruis voortgezet in de Residentie, waar DJ Evert de carnavalshits afvuurt op zijn publiek.

’s Avonds om 21:00 uur kunnen de echte Dördouwers weer terecht in Oes Café tijdens het Zottenbal. DJ Evert staat garant voor de feeststemming.

Zondagochtend 26 februari bezoeken Prins Peter de Tweede en Adjudant Freddy, de Raad van Elf en de Dansmarietjes de zieken thuis in Weiteveen en in de ziekenhuizen.

Zondagavond is het om 20:00 uur tijd voor het Galabal in Oes Café. Wereldberoemde artiesten uit de werkende groep treden voor u op met de leukste nummers en/of sketches. Tussendoor zorgt DJ Arie ervoor dat de stemming erin blijft.

Op maandagmiddag 27 februari bezoekt de vereniging Verzorgingstehuis De Oldersheem in Nieuw-Amsterdam. Hier wordt het Galabal nog even dunnetjes over gedaan voor de bewoners van het tehuis.

Op maandagavond staat het Prinsenbal gepland. Dit is een feest alleen voor leden van de werkende groep. Dit feest wordt gehouden op een plaats door Prins en Adjudant bepaald.

Aan alles komt een eind en zo ook aan Carnaval 2017. De Dördouwers vieren dit op dinsdag 28 februari vanaf 20:30 uur met het Slotbal bij Oes Café. DJ Arie zal ook deze avond zijn feestnummers door de Residentie laten knallen. U komt toch ook verkleed?

Op woensdag 29 februari ruimt de werkende groep de Residentie op, waarna ze traditioneel, onder het genot van een drankje, de verse harinkjes naar binnen zullen happen.