Strengere handhaving door politie tussen carnavalsoptochten

IMG_4456Weiteveen – De politie heeft aangekondigd de regels strenger te gaan handhaven buiten optochten om met betrekking tot verkeershandhaving en geluidsoverlast.

Voorgaande jaren is de politie coulant geweest voor wat betreft de regels, maar komend carnavalsseizoen komen overtreders er niet van af met een waarschuwing.

Met name wordt er strenger gecontroleerd op vervoer van mensen op de karren van, naar en tussen de optochten door. Dit is onveilig, dus verboden, en kan de bestuurder van het trekkend voertuig een boete opleveren van € 230,-. Daarnaast zullen de “passagiers” van de wagen worden verwijderd en dienen deze zelf voor ander vervoer te zorgen of te voet hun weg te vervolgen. Geeft de carnavalsgroep hier geen gehoor aan en worden ze weer betrapt, dan loopt deze groep het risico dat hun carnavalswagen in beslag wordt genomen.

Voor geluidsoverlast buiten de optocht om riskeert een carnavalsgroep een prent van € 140,-. Ook kan bij herhaling hiervan de wagen en/of de geluidsinstallatie in beslag worden genomen.

Carnavalsvereniging De Dördouwers hoopt u hiermee voldoende te hebben gewaarschuwd voor de consequenties bij eventuele overtredingen.