The Old Pub nieuwe residentie van De Dördouwers

Carnavalsvereniging De Dördouwers heeft een nieuwe residentie: café The Old Pub aan de Dordseweg 70 in Weiteveen.

De huidige residentiehouders, de familie Grummel van Oes Café, gaven te kennen te gaan stoppen met hun horecazaak aan de Veltmanlaan. De Dördouwers waren hier sinds 2013 te gast. Ze willen daarom de familie Grummel hartelijk bedanken voor de goede zorgen en de gastvrijheid al die jaren.

Na deze kennisgeving moest de vereniging naarstig op zoek naar een passend onderkomen. Hun keuze is hierbij gevallen op The Old Pub. Diverse festiviteiten, activiteiten en vergaderingen zullen vanaf nu worden georganiseerd bij Herman en Agnes in het café. Het echte carnavalsfeest zal echter elders worden gehouden.

De bekendmaking van de nieuwe Prins, het zogenaamde “Op- en Aftreden”, wordt dit jaar georganiseerd in een tent op het parkeerterrein bij The Old Pub. Ook zal hier voor de karrenbouwers en loopgroepen een feest worden georganiseerd. Hierover volgt later meer informatie. Het carnavalsfeest op 22 t/m 25 februari 2020 zal elders in het dorp worden gehouden in een grote feesttent. De vereniging is al druk in onderhandeling voor een mogelijke locatie.

Het bestuur gaf aan zeer verheugd te zijn met deze ontwikkeling. Voor de meeste zaken door het jaar heen kunnen ze terecht bij Herman en Agnes. “Het grote feest is weer, net als jáááren geleden, in een feesttent. Hier zullen veel dorpsgenoten blij mee zijn“, aldus een woordvoerder van de vereniging.