Rinus Pals en Ingrid Lambers nieuwe Prins en Prinses

Zaterdagavond werd het nieuwe Prinsenpaar bekend gemaakt tijdens het Op- en aftreden van De Dördouwers in Oes Café. Rinus Pals en zijn vriendin Ingrid Lambers regeren het komend jaar over Dördouwersstad als Prins Rinus de Tweede en Prinses Ingrid.

Voorafgaand aan de bekendmaking moesten de Oudprins René en zijn Adjudant Erik uit hun ambt worden ontheven. Na de ontheffing werd er op gepaste wijze afscheid genomen: Beide heren werden geblinddoekt op het podium geplaatst. René moest allerlei vragen beantwoorden en bij ieder fout antwoord werd Erik geverfd. Bij elk goed antwoord moest René een vaag drankje drinken.

Na het aftreden van Prins René en Adjudant Erik en Jeugdprins Miquel en Adjudant Dylano werden twee gemaskerde kinderen binnen gebracht. Dit duo gaf aan het komend jaar Jeugdprins en -adjudant te zijn. Er werden enkele vragen gesteld aan de jeugdige heren, maar ze lieten bijna niets los over wie ze waren. Uiteindelijk werd het toch geraden: Lars Gerth is de nieuwe Jeugdprins van Dördouwersstad en Mayk Lubbers is zijn Adjudant.

Na de bekendmaking en installatie van het duo kwam er een grote woordzoekerpuzzel de zaal binnen. Hierin moesten diverse mensen uit het publiek een woord zoeken en doorstrepen. Nadat bijna alle woorden waren doorgestreept onthulden de overgebleven letters Prins Rinus. Rinus Pals stapte naar voren en maakte op het podium bekend dat hij niet had gekozen voor een Adjudant, maar dat zijn vriendin Ingrid Lambers het komende jaar aan zijn zij zal regeren. Het paar zal komend jaar de vereniging vertegenwoordigen als Prins Rinus de Tweede en Prinses Ingrid.

Nadat het Prinsenpaar was geïnstalleerd traden de twee groepen Dansmarietjes op. De Dördouwers hebben dit jaar 16 Dansmarietjes, verdeeld over twee groepen. Voor het eerst in jaren hebben ze zelfs een wachtlijst.