Michel Gerth en Wijnand Bruins nieuwe Prins en Adjudant der Dördouwers

IMG_7594Dördouwersstad – Carnavalsvereniging De Dördouwers maakte zaterdagavond hun nieuwe Prins en Adjudant bekend. Michel Gerth en Wijnand Bruins zijn vanaf nu Prins Michel de Eerste en Adjudant Wijnand.

Tijdens het aftreden van Oudprins Rhandy en zijn Adjudant Herman werden de heren gevraagd om nog een jaar door te zetten als Prins en Adjudant, want volgens voorzitter Marcel van der Laan hadden de Dördouwers geen Prins kunnen vinden. Na enkele ogenblikken stapte Michel Gerth vanuit de zaal naar voren, omdat hij het daar niet mee eens was. Als het zo was wilde hij wel voor een jaar Prins spelen. Als Adjudant koos hij zijn neef Wijnand Bruins. Het was allemaal leuk gespeeld, maar vreemd genoeg bleken de kersverse Prins en zijn Adjudant hierop goed te zijn voorbereid, want de kleding, staf en proclamatie was allemaal pico bello voor elkaar.

Voor Oudprins Rhandy liep het minder goed af. Door zijn liefde voor pizza’s moest de Oudvorst zelf maar eens ervaren hoe het voelt een pizza te zijn. Zijn Adjudant moest allerlei vragen beantwoorden over pizza’s, waarop hij de antwoorden natuurlijk niet wist en bij elk fout antwoord moest hij zijn Prins verder beleggen als pizza.

Voordat de Prins en zijn Adjudant bekend werden gemaakt, moest de Raad van Elf eerst puzzelen wie de Jeugdprins en zijn Adjudant of Prinses zouden worden. Allemaal letters waren op A4-tjes door elkaar geschud en daar moesten de leden van de Raad de namen uit halen. Tot grote verrassing kwamen daar Luca en Bente Prijs uit naar voren. Broer en zus helpen het komend jaar dus de grote Prins en Adjudant met het regeren over Dördouwersstad.

Opvallend waren dit jaar de Dansmarietjes. De Dördouwers hebben nieuwe leidsters gevonden voor de Dansmarietjes, die een mooie dans hadden ingestudeerd. Ook hadden de meiden mooie nieuwe kleding, met de hand gemaakt door Lida Bruins. De Dansmarietjes liepen er keurig verzorgd bij en het plezier straalde eraf bij de meiden en de ouders. De Dördouwers kunnen zo weer een succesvol jaar tegemoet zien.