Peter Plas en Freddy Peters nieuwe Prins en Adjudant van De Dördouwers

img_5620Peter Plas en Freddy Peters zijn zaterdagavond gekroond als de nieuwe Prins en Adjudant van De Dördouwers.

Voorafgaand aan de benoeming moesten eerst Oudprins Michel en zijn Adjudant Wijnand uit hun ambt worden ontheven. Dit werd gedaan middels een spel. De Oudprins kreeg allerlei vragen op zich afgevuurd over de spelregels van Ganzenbord en bij elke fout beantwoorde vraag moest zijn Adjudant Wijnand een glaasje sterke drank opdrinken. Bij elke goed beantwoorde vraag moest hij zelf een glaasje nuttigen. Na de benodigde borrels konden de heren zich van hun ambtskledij ontdoen en mochten ze zich begeven onder het ‘gewone’ volk in de zaal.

Kort daarna kwam er een invalide wielrenner de zaal binnen, geduwd door een horrorclown. Na een vragenronde kwam men erachter dat de horrorclown de schoonvader van bestuurslid Freddy Peters was. Voorzitter Marcel van der Laan vroeg nog even door en zo kwam aan het licht dat Freddy de Adjudant is van de nieuwe Prins. Dit riep natuurlijk nieuwe vragen op. Wie was de man in de rolstoel en was dit de nieuwe Prins? En ja, dit was de nieuwe Prins. Freddy is benoemd tot Adjudant van Prins Peter de Tweede, in de persoon van Peter Plas.

Na de officiële taken (ridderingen, etc.) van de kersverse Prins en Adjudant gingen de feestelijkheden nog een aantal uren door in Residentie Oes Café aan de Veltmanlaan in Weiteveen. De nieuwe Jeugdprins en zijn Prinses zijn Niels Gerth en Fleur Peters. Niels is de zoon van voormalig Raad van Elf lid en Oudprins Wilfred Gerth. Fleur is de dochter van de Adjudant van komend jaar: Freddy.

De Dördouwers kunnen weer een jaar vooruit met deze Prinsenparen. Dat belooft weer een enorm feestjaar te worden voor alle carnavalisten in Weiteveen.

Foto’s van deze avond zijn hier te vinden.