Woord van de Prins

Daar sta je dan, na jaren uit je geboortedorp te zijn vertrokken en nu jaar weer bewoners bent in Dördouwersstad, stellen wij ons voor als Prins Rinus de Tweede en Prinses Ingrid van de Carnavalsvereniging De Dördouwers.

We gaan terug naar mei 2018: Onverwachts kwam er een contactpersoon van de carnavalsvereniging langs. Na een klein gesprek werd mij gevraagd of ik geen Prins wilde worden, nu wij toch weer in Weiteveen woonden.

Daar was even niet op gerekend natuurlijk, met als antwoord dat ik er even een weekje over na wilde denken en overleggen. Thuis hadden wij het er wel eens over gehad en dat als ik gevraagd zou worden, wij dan wel als Prinsenpaar gingen, dus waren we er snel over uit en hebben “ja” gezegd.

Ook hier kon het hele geregel beginnen. Geheime gesprekken met de contactpersoon, kleding en medailles uitzoeken, proclamatie maken, titels opkomst, etc. etc….

En dan is het voor je het weet zover, 10-11-2018: Na het aftreden van Prins René en Adjudant Erik werden eerst Jeugdprins Lars en Adjudant Mayk bekend gemaakt.

Door een puzzel op te lossen bleven er letters over, waaruit de naam Prins Rinus overbleef. Toen mij de vraag werd gesteld wie mijn Adjudant zou worden, heb ik bekend gemaakt geen Adjudant te hebben, maar een Prinses had gekozen: Prinses Ingrid.

Namens ons hopen wij jullie te zien tijdens de Carnavalsdagen, zodat we er een mooi feest, zoals ieder jaar, van kunnen maken.

ALAAF ALAAF ALAAF

Prins Rinus de Tweede
Prinses Ingrid