Woord van Prinses Jolanda

WoordPrinsesOp een avond kwam ik terug van m’n werk en zei ma dat er gebeld was. Marcel van der Laan wil je spreken, ik had gelijk door dat het wel eens om Carnaval zou gaan want waar zou ie me anders voor ‘nodig’ zijn. Hij zou de volgende dag weer terug bellen. Na een aantal keren ‘gemiste oproepen’ te hebben gehad, kregen we elkaar aan de lijn en inderdaad het gesprek ging over Carnaval. De vereniging had een Prins gevonden die mij als adjudant of beter gezegd; Prinses wou hebben! In eerste instantie overrompelde me dat, ik wou er even over denken. Nadat ik de hoorn had neergelegd begonnen de speculaties want er konden eigenlijks maar 2  personen  zijn (Willie Strating en m’n neef Dennis Lippold konden zo gek zijn) die mij als Prinses zouden hebben opgegeven. M’n moeder gaf eigenlijks de doorslag, ze zei;  “Wicht, dat moej doen, zo’n kaans krie’j maar ien keer en daorbij, moet het ’n bekende ween en omdat het vanaf nu ook in Oes Café is”…  Ja, dat was zo en ik was er snel over uit dat ik deze eervolle taak op mij zou nemen. Ik heb vrij snel Marcel terug gebeld om het verlossende woord te geven.

Maandag 14 oktober werd er op ’n geheime locatie ’n afspraak gemaakt om de Prins te ontmoeten, ik werd op ’n bepaald tijdstip op een parkeerplaats in Klazienaveen opgepikt door Marcel en Grietje en reden we naar de afgesproken plek. In het bijzijn van Mario werd het een – en – ander aan me uitgelegd en moest ik me verstoppen. Klokslag 20 uur ging de bel en ja hoor daar kwam zijne Koninklijke Hoogheid binnen. Even later riep Marcel me naar binnen voor de spannende ontmoeting, de deur ging open en ja hoor; Prins Dennis zat in de kamer.

Omdat Dennis die week nog werd geopereerd, hebben we afgesproken dat alles zo snel als mogelijk is te gaan regelen en organiseren. Het belangrijkst was de kleding. De volgende avond zaten we al in de auto naar Elburg naar een atelier gespecialiseerd in Carnavalskleding om ’n jurk en kostuum op elkaar af te stemmen. Het Carnaval kan beginnen.

Ik heb er heel veel zin aan om dit jaar Carnaval vanaf de ‘andere kant’ van de tafels te mogen vieren, ik vind het een speciale eer. Graag wil ik via deze weg Prins Gerrit-Jan en z’n Adjudant Henk nogmaals willen bedanken voor het leuke afgelopen jaar. Ook wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om Tinus en Annet te bedanken voor de mooie jaren in het Zalencentrum/’t Bruun cafe en tevens Robert en Mariët te feliciteren als de nieuwe Residentie. Verder wens ik iedereen alvast een heel fijn Carnaval toe, met hopelijk een mooie optocht en met mooi weer erbij.

Groetjes Prinses Jolanda.